A Szatmárnémeti Természetjárók meghódítják a Komzsa-tetőt

Az időjósok szerint kellemes meleg, tavaszi időjárás ígérkezik hétvégére, 20-21 fokos hőmérséklettel, ezért Vadady-Filep Gyula újabb gyalogtúrát szervez a Szatmárnémeti Természetjárók csapatának 2014. március 23.-án, vasárnap.

Az úticél ezúttal a Szinérváralja közelében található 652 méter magas Komzsa-tető. A Szatmárnémeti Természetjárók a korábbi években több alkalommal is jártak ott, így sokak számára nem újdonság a környék.

Találkozás vasárnap reggel 7:20-kor a Szatmárnémeti nagyállomáson, innen Szinérváraljáig lesz a vonatozás. Akik esetleg vonat helyett autóval szeretnének jönni, azokkal a szinérváraljai református templomnál lesz a találkozó körülbelül 9:10-kor.

A gyalogtúra oda vissza 16 km, 8 km oda és 8 km vissza. Ebből 2 km aszfaltúton a református templomig, majd szőlők mellett szekérúton 6 km a Komzsa-tetőre. A tetőn található közel 200 négyzetméteres pázsitot ilyenkor tavasszal medvehagyma borítja, amely csodálatos látványt nyújt, és lehetőség nyílik a begyűjtésre, tehát aki nagyobb mennyiséget szeretne szedni, hozzon nagyobb hátizsákot.

A Komzsa-tetőről remek kilátás nyílik az avasi medencére is, a jónak ígérkező időben szép fényképeket majd készíteni, hogy legyen mit mutogatni azoknak, akik otthon maradnak.

A közelben forrás is található.

Visszaindulás szintén a szinérváraljai állomásról 16:45-kor, Szatmárra érkezés 17:45-kor.

Nehéz túrára kell számítani kemény emelkedőkkel.

Bár már sokkal melegebb van, az erdőben még mindig javasolt a túrabakancs és a túrabot használata.

Az érdeklődők kedvcsinálóként a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában szemezgethetnek a korábbi fényképek között.

 A túráról bővebb információkat Vadady-Filep Gyulától lehet kérni a 0758-435763-as telefonszámon.

Szeretettel várnak minden kirándulni vágyó Szatmárnémeti Természetjárót, és meghívás érvényes a Nagybányáról és Felsőbányáról érkező természetbarát csapatoknak!

Nagy Eszter

Vajon miért pont FLP network marketing üzletet építs és miért pont most?

Share

About Szeszterke

Nagy Eszter vagyok, az online világban Szeszterke, átlagos jövedelmű embereknek kínálok megoldást, anyagi befektetés nélküli átlagon felüli jövedelemkiegészítésre főként online, de offline is. A magánéletben… nő, anya, feleség, gyermek, alkalmazott, vállalkozó, álmodozó… A munkában... marketing manager, ügyfélszolgálatos, reklámajándék szakértő, közgazdász, pszichológus, román-magyar fordító, weboldalkészítő...
Kirándulás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük