Automatizálás = szabadság!

E-mail marketing = automatizálás.

=> e-mail marketing = szabadság.

Email marketing szoftverek
Designed by rawpixel.com / Freepik

Az autoresponder, email marketing szoftver, crm, hírlevélküldő, newsletter, email marketing, marketing automatizálás, e-mail marketing hasonló funkciókat tömörítő megoldások vagy szoftverek, amelyek rendelkeznek a tömeges e-mail küldési funkcióval, aminek a segítségével automatizálni tudok a marketing kommunikációd egy részét. Az említett kifejezések nem teljesen ugyanazt jelentik, és szándékosan pozicionálja magát az egyik egyféleképpen a másik pedig másképpen, a lényeg akkor is az lesz, hogy megkönnyítsék az üzleti életed.

Mire jók az email marketing szoftverek?

A weboldalkészítéssel együtt jár az, hogy kapcsolatba fogsz lépni az emberekkel. Ha pedig azt szeretnéd, hogy ne felejtsenek el, megjegyezzék a szolgáltatásaidat, termékeidet, vállalkozásaidat, akkor újra és újra kapcsolatba akarsz lépni az emberekkel, ehhez tökéletes dolog az e-mail. Az e-mail egy elég személyes dolog, egy olyan e-mail cím, amit az ügyfeled rendszeresen megnéz értékesebb, mint egy közösségi média felület, ahol az üzeneted elvész a sok másik között. Az e-mailben visszanézhető, archiválható, és ha többször jelentkezel, akkor meg fognak jegyezni.

Az automatizáláshoz elsősorban rád is szükség van, kellenek az ötleteid, hogy milyen információkat akarsz megosztani az érdeklődőiddel, a szakmai tudásod, amiről írni vagy beszélni akarsz és egy levelező szoftver, amit ügyesen be kell üzemelj. Természetesen a kezdeti beüzemelés után tovább lehet és kell finomítani a beállításokat, további ötleteket kell kipróbálni, de közben az első már dolgozni fog neked.

Különleges szoftverek vannak, amelyek tömeges e-mail küldésre alkalmasak, mindemellett listákba rendezik az érdeklődőidet annak függvényében, amit te beállítasz, például, azokat akik blogértesítőt kértek tőled, és azokat akik vásároltak tőled valamilyen terméket. A különböző listákra pedig különböző kommunikációt alkalmazhatsz.

Az az automatikus válasz emaileknek és e-mail sorozatoknak az a lényege, hogy akkor is ki tudják szolgálni a weboldalad látogatóit, amikor te éppen nem vagy elérhető, más munkát végzel, pihensz vagy egyszerűen csak nincs hozzá kedved.

Egy kifinomult automata rendszerbe sok óra munkát kell beletenni, kár azt hinni, hogy ránézésre működni fog, de egy kis tanulással és a rendszer vagy rendszerek beállításával rengeteg időt lehet megspórolni… és ez az igazi szabadság!🙂

Melyik autoresponder – hírlevél szoftver?

Ha már eldöntötted, hogy neked is szükséged van email marketingre, jön is a következő kérdés, hogy melyik hírlevél szoftvert válasszad.

Az email marketing szoftverek száma egyre csak növekszik, egyesek több, mások kevesebb funkcióval rendelkeznek, így a választás a bőség zavarában rendkívül nehéz lehet számodra.

Az egyes szoftverek bemutató oldalain a software erősségei vannak előtérbe helyezve, és gyakran alig találod meg az apró betűs részben azokat az információkat, amelyek téged érdekelnének. Persze fontosak az erősségek, de lehet, hogy min pont nem az alapján választunk.

Mivel én is épp a megfelelő e-mail marketing szoftvert keresem, készítek egy blogbejegyzés sorozatot, amiben bemutatom azokat a programokat, amelyeket összehasonlítottam vagy kipróbáltam.

Az e-mail marketing szoftverekkel kapcsolatos gyakori elvárások

– Legyen meg minden olyan funkciója, amit fontosnak tartunk, lehetőleg ingyen vagy az ár/érték aránya igazán kecsegtetőnek tűnjön: legyen feliratkoztatási lehetőség, tudjon e-mailt küldeni, tudjon időzített email sorozatot beállítani (autoresponder), esetleg kezelje az ügyfeleid adatait (crm), és még sorolhatnám.
– Legyen könnyű megtanulni, legyen könnyen használható a kezelőfelülete, akár programozói tudás nélkül is.
– Könnyen megérthető legyen a rendszer logikája és legyen hozzá megfelelő dokumentáció.
– Először mindent ingyen akarunk vagy legalábbis ingyen ki akarjuk próbálni.
– Jó lenne úgy kipróbálni, hogy nem töltünk el mindegyikkel több napot vagy több 10 órát, hogy azután rájöjjünk, hogy kuka az egész, mégsem felel meg az igényeinknek.
– Tele van az Internet tutorialokkal, leírásokkal, videókkal és az említett szoftverek saját dokumentációival, mégis sokszor nehéz rátalálni az aktuális információra.
– Jó esetben ezeket az e-mail szoftvereket folyamatosan fejlesztik, így könnyen előfordulhat, hogy találsz egy jól érthető bemutató videót, de kiderül róla, hogy már 3 éves és azóta teljesen megváltozott a rendszer kezelőfelülete.
– Nincs olyan e-mail marketing szoftver, amelyik mindenre jó, ami épp eszedbe jutott, és legtöbbször a legáhítottabb funkció a legdrágább benne.
– Mikor azt hiszed, hogy ez mindenre jó, kiderül, hogy tiltja a szabályzatuk, hogy affiliate marketing vagy multi level marketing üzletet népszerűsíts vele. Nekem ez egyes oldalaimon gondot okoz.
– Hosszú távon nem kaphatsz meg mindent teljesen ingyen, de ne is legyél olyan mohó, hogy mindent ingyen akarj. A fejlesztők rengeteg munkaórát tettek bele a szoftverekbe és megérdemlik érte a pénzüket. Ha pedig el tudtál indulni, sikerült kihasználd az automatizálás csodáját, valószínűleg te is fogsz vele pénzt keresni, akkor pedig igazán méltányos költségként felfogni a szoftverek árát.

Email marketing szoftverek ismertetése

Az alábbi szempontok szerint tervezem feltérképezni az hírlevél szoftvereket, autorespondereket, crm rendszereket, amelyeket kipróbáltam:

1. Elnevezés
2. Minek nevezik magukat: autoresponder, email marketing szoftver, crm, hírlevélküldő, newsletter, email marketing, marketing automatizálás, e-mail marketing, stb.
3. Nyelv
4. Link a bemutató oldalukra
5. Contactok száma ingyenesen
6. Kiküldhető e-mailek száma ingyenesen havonta
7. Van automatizálás az ingyenes csomagban?
8. Mennyibe kerül 10.000 contact?
9. Mennyibe kerül 50000 e-mail kiküldése?
10. Mennyibe kerül az automatizálás lehetősége?
11. Kezelőfelület használhatósága
12. Felhasználási feltételek oldal
13. Szabad affiliate marketing és multi level marketing (MLM) üzleti modellek népszerűsítésére használni?
14. WordPress integráció
15. Contact form 7 integráció
16. Szegmentálás / szűrés / stb.
17. Van partnerprogramja?

Mire lennél még kíváncsi? Írd meg hozzászólásban!

Ezeket az email marketing szoftvereket mutatom be

Sendinblue
MailChimp
Mailerlite
Aweber
SalesAutoPilot
WordPress Newsletter Plugin
MailPoet WordPress Plugin
ConvertKit
Listamester
Google Groups
AgileCRM
FeedBurner
MiniCRM
Webgalamb
GetResponse
Bitrix24
ActiveCampaign
SendGrid
Yourimail autoresponder
Silihost autoresponder

Te melyikre lennél még kíváncsi? Írd meg hozzászólásban!

Ha nem szeretnél lemaradni az értékelésekről, iratkozz fel a blogértesítőre:

Vajon miért pont FLP network marketing üzletet építs és miért pont most?

FELIRATKOZÁS BLOGÉRTESÍTŐRE

Ne maradj le a további weboldalkészítés témájú cikkekről! írd be az adataidat az alábbi mezőkbe és iratkozz fel a blogértesítőre most!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Rizses AIP egytálétel

Végre egy olyan étel, amit csak kiteszek a tányérra és már eszem is, mint bárki más. Nem kell három-négyféle zöldséget...

Close