Bárányhimlő a családban

Mikor ezt a blogot terveztem, eszembe sem jutott, hogy betegségekről fogok írni valamikor. De himlős lett a fiam, keressük a legjobb megoldást, és miért is ne osztanám meg a gondolataimat?! Hiszen talán segíthetek vele másoknak, akik hasonló kérdésekkel szembesülnek. Hát, íme:

Himlős lett a fiam

Sajnos a mi családunkat sem kerülik el a klasszikus gyerekbetegségek, így a bárányhimlő sem.

Karácsony táján egy ismerősünk gyermeke himlős lett. A gyerekek együtt játszottak, és mivel egy ragályos betegség, az én gyermekem is megfertőződött.

Bárányhimlő hólyagos himlőEgy-két nap láz után, hamarosan tele lett a kis teste ilyen hólyagokkal.

Viszket, és csúnya.

Annyira nem tetszik neki, hogy meg sem engedi, hogy lefényképezzem.

A kis önérzetes… 🙂

 

Felülvizsgálni az orvosi véleményeket

Zárójelben jegyzem meg, hogy elismerem ugyan az orvos tudását, mégis szeretek több helyről informálódni.

Ha érintettek vagyunk, a saját háziorvosunk véleménye mellett minden egyes esetben felkutatom az interneten megtalálható autentikusnak tűnő információkat, hogy több nézőpontból ismerjem meg a helyzetet. Úgyszintén nagyon hasznosak a leírt személyes tapasztalatok, amelyek hozzásegítenek dönteni, vagy könnyebben elviselni a problémát.

Általában elfogadom az orvos által megadott diagnózist, illetve ha kétségeim támadnak, felkeresek egy másik orvost. Illetve ha a két diagnózis különbözik, akár egy harmadikat is megkérdezek. Azért tanultak ők annyi éven keresztül, hogy meg tudják állapítani a tünetekből, és a körülményekből, hogy mi a probléma. Nem tudom, és nem is akarom felülbírálni ezt a tudásukat.

Viszont, a diagnózis ismerete után tovább tájékozódom. Miután az orvos megállapította a diagnózist, röviden elmondta a tennivalókat, és felírta a szükséges kezelést, az internet segítségével lehetőségem nyílik arra, hogy más orvosok véleményét megismerjem, más típusú, akár alternatív gyógymódú kezeléseket, illetve elolvassam olyan emberek tapasztalatait, akik érintettek: vagy ők maguk estek át az adott betegségen, vagy a családjuk valamelyik tagja.

Ily módon több tapasztalatot tudok megismerni, és esetenként felülbírálom azt, hogy valóban szükséges-e a gyógyszeres kezelés, lázcsillapítás, és amennyiben mód van rá, és nincs vészhelyzet,  szívesebben fordulok az alternatív módszerek felé. Nem vagyok egy megrögzött naturista, belátom, hogy vannak esetek, amikor elkerülhetetlen a gyógyszeres kezelés, vagy előnyösebb, gyorsabb, mint a hosszabb lefolyású gyógynövényes kezelés. Viszont vannak esetek, amikor tényleg feleslegesnek tűnik, értelmetlen, sőt esetleg épp károsabb beszedni többféle gyógyszert, mint kivárni, hogy például csökkenjen a hőemelkedés.

Tudnivalók a bárányhimlőről

Zárójel bezárva, vagyis röviden ennyi az elveimről. 🙂

Források, melyeket érdemes elolvasni

További információkat mindenki, akár te is találsz a Google keresőben.

Vajon miért pont FLP network marketing üzletet építs és miért pont most?

2 thoughts on “Bárányhimlő a családban”

  1. Ágoston Bíborka

    Mi is túlestünk ezen a gyerekbetegségen, de szerencsére vki ajánlott a Pox Clin habot, és az nagyon sokat segített, mert egyáltalán nem viszkettek tőle a pöttyök és gyorsabban le is száradt. úgyhogy folyamatosan fújkodtuk!

    1. Szeszterke

      Köszönöm a tippet. Egyelőre jól viseli a gyermek, de állítólag mikor szárad, jobban fog viszketni. Ha szükséges, kipróbáljuk. 🙂

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Mondanivalód van?

Saját véleményed van? Jó helyen jársz, ha el akarod mondani mindenkinek, tudatni akarod a világgal a véleményed. Írj blogot, készíts...

Close