Firiza II. kirándulás Szatmárnémeti Természetjárók

Szatmárnémeti Természetjárók kirándulás FirizaA Szatmárnémeti Természetjárók megismétlik a Firiza-i vízgyűjtő kirándulást

A nagy érdeklődésre való tekintettel Vadady-Filep Gyula 2014. április 6.-án vasárnap újabb kirándulást szervez a felsőfernezelyi (Firiza) vízgyűjtőhöz, ugyanolyan körülmények között, mint a múltkor, 2014. február 16.-án.

A Máramaros megyében, Nagybányától 18 kilométerre levő hatalmas felsőfernezelyi (Firiza) tavat valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen nyáron a szatmáriaknak is kedvenc kirándulóhelyei közé tartozik. Firiza egy falu, amely a tó végében kezdődik, a tó pedig egy vízgyűjtő, mely 1964-ben készült, egyes helyeken 52 méter mély, és a felülete 113 hektár. A táj mesébe illő!

Tudnivalók a Szatmárnémeti Természetjárók Firiza túráról

Könnyű túrára kell számítani: utazás Nagybányáról a 18-as busszal a tó felső végében, Firiza falu alatt található buszmegállóig. Ott az időjárás függvényében szabad program, könnyű séta a tó felső végében, vagy az erdőben. Ezután az autóút mentén gyalogtúra a tó alsó végéig, onnan pedig buszozás vissza Nagybányára. Az opcionális tóparti barangolások kivételével csak lefelé kell gyalogolni, hozzávetőlegesen 8 kilométert.

Az időjárás ezúttal kellemes tavaszinak ígérkezik, de reggel még hideg van. Javasolt a réteges öltözködés, és minden lehetőségre számítva egy vékony esőkabát.

Visszatérés a 15:45-kor induló vonattal, ami 17:45-kor érkezik Szatmárnémetibe.

Az érdeklődők kedvcsinálóként a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában szemezgethetnek a korábbi fényképek között, ahol a februári Firiza túrán készült fényképek is megtalálhatók.

 A túráról bővebb információkat Vadady-Filep Gyulától lehet kérni a 075-8435763-as telefonszámon.

Szeretettel várnak minden kirándulni vágyó Szatmánémeti Természetjárót szeretettel várnak vasárnap reggel 7:20-kor a Szatmárnémeti vasútállomáson! Természetesen a Nagybányai és Felsőbányai csapatot is örömmel fogadjuk újra a köreinkbe!

Vajon miért pont FLP network marketing üzletet építs és miért pont most?

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Aranyosmeggyes vára biciklikörút Szatmárnémeti Természetjárók

25 biciklis találkozott 2014.03.30.-án vasárnap a kereskedelmi (economic) iskola előtt, innen indultak el az előre eltervezett biciklitúrára. A túra úticélja...

Close