Így készülünk a kutyakiállításra

Kutyakiállítás 2014 Szatmárnémeti2014. április 26.-27.-én két nap alatt három kutyakiállítás lesz Szatmárnémetiben

Szatmárnémetiben a kutyakiállítás hagyomány. Évtizedek óta minden év tavaszán megrendezik az egyre népszerűbb kutyakiállítást, ahol a versenyző kutyák és gazdik mellett a állatszerető kutyabarátok is örömmel megfordulnak.

A kutyakiállítás Szatmárnémetiben egy elmaradhatatlan rendezvény, ami hozzátartozik a városhoz, sokan várják évről évre, hogy végre meghirdessék.

Végre az idén is meghirdették, ezúttal 3 kiállítás lesz két nap alatt:

  • CAC – 26 Április 2014     – CAC Cím
  • CACIB – 26 Április 2014 – CAC Cím
  • CACIB Champion Kiállitás – 27 Április 2014

Kutyakiállítás háttérmunkaMunka a kutyakiállításon

Gyerekként, majd fiatalként mindig sóvárogva néztem a sok kedves állatot, vágytam rá, hogy része legyek valamilyen módon.

Egyszer csak bekövetkezett a felkérés, amire azóta is örömmel mondok igent minden évben: legyek titkárnő a kutyakiállításon. Ahogy sokan mások sem, én sem tudtam képzelni, hogy tulajdonképpen mi történik ott, azon kívül, hogy kisebb és nagyobb, szép, gondozott kutyákat lehet simogatni.

Kutyakiállítás szervezésMi történik egy kutyakiállításon?

A kutyakiállítás fajkutyák versenye van. Fajtacsoportok és fajták szerinti bírálatok folynak, ahol azt ítélik meg, hogy a benevezett példány mennyire felel meg a fajta követelményeinek, mennyire szép, egészséges és szófogadó.

Fajtánként külön ringekben folyik a fél napos verseny, majd amikor minden fajtából megvan a győztes, kiválasztják a kiállítás legszebb kutyáját.

Természetesen rengeteg fénykép készül, a kutyatulajdonosok pedig rendkívül büszkék a kedvencükre, büszkén mutogatják a díjakat, diplomákat, fényképeket.

Szatmárnémeti kutyakiállításBírók és titkárnők a kutyakiállításon

Az ítéletet bírók hozzák meg, akik maguk is gazdik, és évek óta tanulják hogy az egyes fajtáknak mi a kötelező jellemzője, milyen kell legyen a tartása, a járása, a szőre, stb. A bírók egyenként megvizsgálják a kutyákat, különböző pontrendszerek szerint minősítik őket, majd egy bírálati lapot, esetenként díjakat adnak a kutyatulajdonosnak.

Minden kiállításon van fajtagyőztes kutya és a nap csúcspontja a kiállítás legszebb kutyájának kiválasztása.

A titkárnők nem túl látványos elemei ennek a rendszernek, de a munkájukra szükség van. Amíg a bíró a kutyákat minősíti, a titkárnő egy bírálati lapra lejegyzi az illető kutya minősítését, és ezt a bírálati lapot kapja majd meg a kutyatartó. A bírálati lap nagy kincs a kutyatartóknak, hiszen a díjnyertes kutyák a fajkutyatenyésztők körében nagy becsben vannak, a kitartó hobbi eredménye a fajtagyőztes kutyák tenyésztése. Ezek nagyobb eséllyel lesznek szintén fajtagyőztesek, a gazdik legnagyobb örömére.

kutya kiállítás Szatmárnémeti   Kutyakiállítás titkárnő     kutyakiállítás 2014

A kiállítás előtti szervezés része az ismeretek frissítése, annak érdekében, hogy a kiállítás napján minden tevékenység gördülékeny legyen.

Bővebb információk a Szatmárnémeti kutyaegyesület honlapján:

http://www.achrsm.ro/index.php/home/hu

Vajon miért pont FLP network marketing üzletet építs és miért pont most?

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Firiza II. kirándulás Szatmárnémeti Természetjárók

A Szatmárnémeti Természetjárók megismétlik a Firiza-i vízgyűjtő kirándulást A nagy érdeklődésre való tekintettel Vadady-Filep Gyula 2014. április 6.-án vasárnap újabb...

Close