Így készülünk a kutyakiállításra

Kutyakiállítás 2014 Szatmárnémeti2014. április 26.-27.-én két nap alatt három kutyakiállítás lesz Szatmárnémetiben

Szatmárnémetiben a kutyakiállítás hagyomány. Évtizedek óta minden év tavaszán megrendezik az egyre népszerűbb kutyakiállítást, ahol a versenyző kutyák és gazdik mellett a állatszerető kutyabarátok is örömmel megfordulnak.

A kutyakiállítás Szatmárnémetiben egy elmaradhatatlan rendezvény, ami hozzátartozik a városhoz, sokan várják évről évre, hogy végre meghirdessék.

Végre az idén is meghirdették, ezúttal 3 kiállítás lesz két nap alatt:

  • CAC – 26 Április 2014     – CAC Cím
  • CACIB – 26 Április 2014 – CAC Cím
  • CACIB Champion Kiállitás – 27 Április 2014

Kutyakiállítás háttérmunkaMunka a kutyakiállításon

Gyerekként, majd fiatalként mindig sóvárogva néztem a sok kedves állatot, vágytam rá, hogy része legyek valamilyen módon.

Egyszer csak bekövetkezett a felkérés, amire azóta is örömmel mondok igent minden évben: legyek titkárnő a kutyakiállításon. Ahogy sokan mások sem, én sem tudtam képzelni, hogy tulajdonképpen mi történik ott, azon kívül, hogy kisebb és nagyobb, szép, gondozott kutyákat lehet simogatni.

Kutyakiállítás szervezésMi történik egy kutyakiállításon?

A kutyakiállítás fajkutyák versenye van. Fajtacsoportok és fajták szerinti bírálatok folynak, ahol azt ítélik meg, hogy a benevezett példány mennyire felel meg a fajta követelményeinek, mennyire szép, egészséges és szófogadó.

Fajtánként külön ringekben folyik a fél napos verseny, majd amikor minden fajtából megvan a győztes, kiválasztják a kiállítás legszebb kutyáját.

Természetesen rengeteg fénykép készül, a kutyatulajdonosok pedig rendkívül büszkék a kedvencükre, büszkén mutogatják a díjakat, diplomákat, fényképeket.

Szatmárnémeti kutyakiállításBírók és titkárnők a kutyakiállításon

Az ítéletet bírók hozzák meg, akik maguk is gazdik, és évek óta tanulják hogy az egyes fajtáknak mi a kötelező jellemzője, milyen kell legyen a tartása, a járása, a szőre, stb. A bírók egyenként megvizsgálják a kutyákat, különböző pontrendszerek szerint minősítik őket, majd egy bírálati lapot, esetenként díjakat adnak a kutyatulajdonosnak.

Minden kiállításon van fajtagyőztes kutya és a nap csúcspontja a kiállítás legszebb kutyájának kiválasztása.

A titkárnők nem túl látványos elemei ennek a rendszernek, de a munkájukra szükség van. Amíg a bíró a kutyákat minősíti, a titkárnő egy bírálati lapra lejegyzi az illető kutya minősítését, és ezt a bírálati lapot kapja majd meg a kutyatartó. A bírálati lap nagy kincs a kutyatartóknak, hiszen a díjnyertes kutyák a fajkutyatenyésztők körében nagy becsben vannak, a kitartó hobbi eredménye a fajtagyőztes kutyák tenyésztése. Ezek nagyobb eséllyel lesznek szintén fajtagyőztesek, a gazdik legnagyobb örömére.

kutya kiállítás Szatmárnémeti   Kutyakiállítás titkárnő     kutyakiállítás 2014

A kiállítás előtti szervezés része az ismeretek frissítése, annak érdekében, hogy a kiállítás napján minden tevékenység gördülékeny legyen.

Bővebb információk a Szatmárnémeti kutyaegyesület honlapján:

http://www.achrsm.ro/index.php/home/hu

Vajon miért pont FLP network marketing üzletet építs és miért pont most?

Share

About Szeszterke

Nagy Eszter vagyok, az online világban Szeszterke, átlagos jövedelmű embereknek kínálok megoldást, anyagi befektetés nélküli átlagon felüli jövedelemkiegészítésre főként online, de offline is. A magánéletben… nő, anya, feleség, gyermek, alkalmazott, vállalkozó, álmodozó… A munkában... marketing manager, ügyfélszolgálatos, reklámajándék szakértő, közgazdász, pszichológus, román-magyar fordító, weboldalkészítő...
Állatbarát

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük