Póka-nyereg – Póka-csúcs Szatmárnémeti Természetjárók

Szatmárnémeti Természetjárók élménybeszámoló: Póka-nyereg 2014 május 11. vasárnap

Póka csúcs Szatmárnémeti Természetjárók2014 május 11.-én, vasárnap, a Szatmárnémeti Természetjárók meghódították a Felsőbányáról megközelíthető kedvelt kirándulóhelyet, a Póka-nyerget, Szathmáry Alice túravezető irányításával.

Szokás szerint reggel 7:15-kor találkozott a 26 fős csapat a Szatmárnémeti nagyállomáson, ahonnan vonattal Nagybányára utaztak, majd a 8-as busszal Felsőbánya központjáig tartott a motorizált utazás.

Póka nyereg sárga jelzésA közelben levő macskaköves kisutcán a meredek hegynek vették az irányt, majd a házak közül kijutva a Felsőbányaiak népszerű kirándulóhelyére, a Felsőbányai borvíz kútnál fogyasztották el az erőt és energiát adó reggelit.

A sárga kör jelzést követve meredek hegyoldalon haladtak felfelé a magas fák között beszűrődő napsütésben. Közel 400 méteres szintkülönbséget tettek meg körülbelül egy óra alatt, majd megérkeztek a Póka-nyereg után található nagy tisztásra.

Póka nyereg Szatmárnémeti TermészetjárókPóka-nyereg Póka csúcs szintkülönbség

Itt további erőgyűjtő pihenőt tartottak, mivel az úti cél – egy kicsinek látszó hegy kereszttel a tetején – a Póka csúcs – további 200 méteres szintkülönbség megtételét jelentette.

Bár többen elgondolkoztak rajta, hogy feladják, végül mégis az egész csapat megérkezett a keresztre, ahol a gyönyörű kilátásról rengeteg képet készítettek, és elkészült az elmaradhatatlan csoportkép is. A GPS 862 méter magasságot mutatott.

Külön elismerést érdemel az az anyuka, aki a két és fél éves kislányával indult útnak, és hol gyalogosan ösztökélte a továbbhaladásra, hol pedig a hátán vitte a meredek úton.

Szatmárnémeti Természetjárók az erdei túránA természet mostanára teljesen kizöldült, a friss lombok felejthetetlen látványt nyújtottak, és bár bizonytalannak ígérkezett az időjárás, mégis kitartott a jó idő a Szatmárra érkezésig.

Mivel még volt elég szabadidő, a csapat Nagybányán fagyizott és sörözött a vonat indulásáig.

Ahogyan máskor is, a Szatmárnémeti Természetjáró csapat újabb élményekkel gazdagabban, energiával feltöltődve érkezett este 21:12-kor Szatmárra.

A visszaúton további tervek születtek a következő kirándulásokra, melyek tervek, amikor valóra válnak továbbra is szívesen látják minden régi és új kirándulni vágyó természetszerető társukat.

További kedvcsináló képek a következő kirándulásokhoz a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában találhatók, amelyhez bármely természetbarát túrázni vágyó érdeklődő csalatkozását szeretettel várjuk!

Vajon miért pont FLP network marketing üzletet építs és miért pont most?

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Szatmárnémeti Természetjárók: Póka-nyereg kirándulás

A Szatmárnémeti Természetjárók gyalogtúrát szerveznek a Póka-nyereghez A Szatmárnémeti Természetjárók 2014.05.11-én vasárnap gyalogos kirándulást szerveznek Felsőbánya központjától a Póka nyeregig....

Close