Póka-nyereg – Póka-csúcs Szatmárnémeti Természetjárók

Szatmárnémeti Természetjárók élménybeszámoló: Póka-nyereg 2014 május 11. vasárnap

Póka csúcs Szatmárnémeti Természetjárók2014 május 11.-én, vasárnap, a Szatmárnémeti Természetjárók meghódították a Felsőbányáról megközelíthető kedvelt kirándulóhelyet, a Póka-nyerget, Szathmáry Alice túravezető irányításával.

Szokás szerint reggel 7:15-kor találkozott a 26 fős csapat a Szatmárnémeti nagyállomáson, ahonnan vonattal Nagybányára utaztak, majd a 8-as busszal Felsőbánya központjáig tartott a motorizált utazás.

Póka nyereg sárga jelzésA közelben levő macskaköves kisutcán a meredek hegynek vették az irányt, majd a házak közül kijutva a Felsőbányaiak népszerű kirándulóhelyére, a Felsőbányai borvíz kútnál fogyasztották el az erőt és energiát adó reggelit.

A sárga kör jelzést követve meredek hegyoldalon haladtak felfelé a magas fák között beszűrődő napsütésben. Közel 400 méteres szintkülönbséget tettek meg körülbelül egy óra alatt, majd megérkeztek a Póka-nyereg után található nagy tisztásra.

Póka nyereg Szatmárnémeti TermészetjárókPóka-nyereg Póka csúcs szintkülönbség

Itt további erőgyűjtő pihenőt tartottak, mivel az úti cél – egy kicsinek látszó hegy kereszttel a tetején – a Póka csúcs – további 200 méteres szintkülönbség megtételét jelentette.

Bár többen elgondolkoztak rajta, hogy feladják, végül mégis az egész csapat megérkezett a keresztre, ahol a gyönyörű kilátásról rengeteg képet készítettek, és elkészült az elmaradhatatlan csoportkép is. A GPS 862 méter magasságot mutatott.

Külön elismerést érdemel az az anyuka, aki a két és fél éves kislányával indult útnak, és hol gyalogosan ösztökélte a továbbhaladásra, hol pedig a hátán vitte a meredek úton.

Szatmárnémeti Természetjárók az erdei túránA természet mostanára teljesen kizöldült, a friss lombok felejthetetlen látványt nyújtottak, és bár bizonytalannak ígérkezett az időjárás, mégis kitartott a jó idő a Szatmárra érkezésig.

Mivel még volt elég szabadidő, a csapat Nagybányán fagyizott és sörözött a vonat indulásáig.

Ahogyan máskor is, a Szatmárnémeti Természetjáró csapat újabb élményekkel gazdagabban, energiával feltöltődve érkezett este 21:12-kor Szatmárra.

A visszaúton további tervek születtek a következő kirándulásokra, melyek tervek, amikor valóra válnak továbbra is szívesen látják minden régi és új kirándulni vágyó természetszerető társukat.

További kedvcsináló képek a következő kirándulásokhoz a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában találhatók, amelyhez bármely természetbarát túrázni vágyó érdeklődő csalatkozását szeretettel várjuk!

Vajon miért pont FLP network marketing üzletet építs és miért pont most?

Share

About Szeszterke

Nagy Eszter vagyok, az online világban Szeszterke, átlagos jövedelmű embereknek kínálok megoldást, anyagi befektetés nélküli átlagon felüli jövedelemkiegészítésre főként online, de offline is. A magánéletben… nő, anya, feleség, gyermek, alkalmazott, vállalkozó, álmodozó… A munkában... marketing manager, ügyfélszolgálatos, reklámajándék szakértő, közgazdász, pszichológus, román-magyar fordító, weboldalkészítő...
Kirándulás , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük