Vasárnap 2014. március 23.-án a Komzsa-tetőn jártak a Szatmárnémeti Természetjárók

Vasárnap 2014. március 23.-án a Komzsa-tetőn jártak a Szatmárnémeti Természetjárók

Szatmárnémeti Természetjárók SzinérváraljaTavasz van, ébredezik a természet, így a kellemes meleg időt kihasználva, 2014 március 23.-án 57 fős csapat indult útnak a Szatmárnémeti vonatállomásról a Vadady-Filep Gyula által meghirdetett a „Komzsa-tető gyalogtúrára”, majd Szinérváralján a református templomnál további autóval érkező 4 szatmári társ és 2 nagybányai túrázó csatlakozott még.

Szatmárnémeti Természetjárók útban a Komzsa tetőreA gyalogtúra első része a városon keresztül vezetett, majd a hegy aljában a szőlők között, majd lombhullató erdőben, erős kaptatók tették próbára a csapat állóképességét.

A közel három órás 8 kilométeres úton váltakoztak a többé-kevésbé vízszintes helyek a nagyon meredek részekkel, így több pihenőre is szükség volt.

Szatmárnémeti Természetjárók Színérváralja várromAz odaúton egy kisebb pihenő alkalmával a csapat egy része meglátogatta a romos várat, melyről valószínűleg Szinérváralja város a nevét kapta. „Neve Szinyér vára alatti települést jelöl, a vár pedig valószínűleg patakjáról vette nevét.” – írja a Wikipedia. Őzekkel is találkoztak: hiszen a várlátogatók megijesztettek két őzikét, amelyek leszaladtak a többiek előtt a dombon.

Szatmárnémeti Természetjárók komzsa tetőA Komzsa-tetőtől nem messze, a forrás közelében egy régi menedékház melletti padon, és a körülötte található mezőn volt az uzsonnaszünet, ahonnan újult erővel indult meg a csapat, és meghódították a csúcsot.

A Komzsa-tetőről szép kilátás nyílt az avasi medencére, annak ellenére, hogy meglehetősen párás volt a levegő. Itt készültek el a hagyományos csoportképek, a gyerekek pedig önfeledten bújócskáztak a bokrok közt.

Szatmárnémeti Természetjárók medvehagymaA visszaúton az erdőben az úttól kissé távolabb eső helyen megtalálták az elveszettnek hitt medvehagyma-mezőt, így a csapat hirtelen gyűjtögetővé vált, rengeteg medvehagyma került a hátizsákokba.

A nyiladozó természetről rengeteg fénykép készült, hiszen a gyönyörű virágmezők és a virágba borul fák elkápráztatták a kirándulókat. Mókus is volt, de az gyorsabban elszaladt, nem sikerült lefényképezni.

Épp időben érkeztek a vonathoz, majd a terv szerint 17:45-kor Szatmárnémetibe. A vonatból egy nagy gólyacsapatot sikerült megfigyelni, így örömmel tapasztalhatták, hogy végre „tényleg” itt a tavasz!

A kirándulás minden részt vevő szerint megérte a fáradságot , így testileg kellemesen elfáradva, de szellemileg kipihenten kezdhetik az új munkahetet.

Márta András verse a Komzsa-tető kirándulásról

Szép tavaszi napon túrázni indultunk,
Szinérváralján nagybányai társakkal találkoztunk,
Komzsa tető volt tervbe véve,
a mi fáradságunkat nagyon megérte,
szokás szerint elkészült a csoportkép,
ahol a táj igazán nagyon szép,
Aztán mindenki kibontotta a hátizsákját,
elfogyasztotta uzsonnáját,
Szép tájakban gyönyörködtünk,
medvehagymát szedegettünk ,
amit képekkel megörökítettünk,
Hazatérés előtt bányai társainktól elbúcsúztunk,
reméljük még sokat velük együtt túrázunk,
Látszott a jókedv a csoporton,
lehet szemlélni a Természetjáró oldalon!!!

További kedvcsináló képek a következő kirándulásokhoz a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában találhatók, amelyhez bármely természetbarát túrázni vágyó érdeklődő csalatkozását szeretettel várjuk!

Vajon miért pont FLP network marketing üzletet építs és miért pont most?

Share

About Szeszterke

Nagy Eszter vagyok, az online világban Szeszterke, átlagos jövedelmű embereknek kínálok megoldást, anyagi befektetés nélküli átlagon felüli jövedelemkiegészítésre főként online, de offline is. A magánéletben… nő, anya, feleség, gyermek, alkalmazott, vállalkozó, álmodozó… A munkában... marketing manager, ügyfélszolgálatos, reklámajándék szakértő, közgazdász, pszichológus, román-magyar fordító, weboldalkészítő...
Kirándulás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük