Bárányhimlő a családban

Mikor ezt a blogot terveztem, eszembe sem jutott, hogy betegségekről fogok írni valamikor. De himlős lett a fiam, keressük a legjobb megoldást, és miért is ne osztanám meg a gondolataimat?! Hiszen talán segíthetek vele másoknak, akik hasonló kérdésekkel szembesülnek. Hát, íme:

Himlős lett a fiam

Sajnos a mi családunkat sem kerülik el a klasszikus gyerekbetegségek, így a bárányhimlő sem.

Karácsony táján egy ismerősünk gyermeke himlős lett. A gyerekek együtt játszottak, és mivel egy ragályos betegség, az én gyermekem is megfertőződött.

Bárányhimlő hólyagos himlőEgy-két nap láz után, hamarosan tele lett a kis teste ilyen hólyagokkal.

Viszket, és csúnya.

Annyira nem tetszik neki, hogy meg sem engedi, hogy lefényképezzem.

A kis önérzetes… 🙂

 

Felülvizsgálni az orvosi véleményeket

Zárójelben jegyzem meg, hogy elismerem ugyan az orvos tudását, mégis szeretek több helyről informálódni.

Ha érintettek vagyunk, a saját háziorvosunk véleménye mellett minden egyes esetben felkutatom az interneten megtalálható autentikusnak tűnő információkat, hogy több nézőpontból ismerjem meg a helyzetet. Úgyszintén nagyon hasznosak a leírt személyes tapasztalatok, amelyek hozzásegítenek dönteni, vagy könnyebben elviselni a problémát.

Általában elfogadom az orvos által megadott diagnózist, illetve ha kétségeim támadnak, felkeresek egy másik orvost. Illetve ha a két diagnózis különbözik, akár egy harmadikat is megkérdezek. Azért tanultak ők annyi éven keresztül, hogy meg tudják állapítani a tünetekből, és a körülményekből, hogy mi a probléma. Nem tudom, és nem is akarom felülbírálni ezt a tudásukat.

Viszont, a diagnózis ismerete után tovább tájékozódom. Miután az orvos megállapította a diagnózist, röviden elmondta a tennivalókat, és felírta a szükséges kezelést, az internet segítségével lehetőségem nyílik arra, hogy más orvosok véleményét megismerjem, más típusú, akár alternatív gyógymódú kezeléseket, illetve elolvassam olyan emberek tapasztalatait, akik érintettek: vagy ők maguk estek át az adott betegségen, vagy a családjuk valamelyik tagja.

Ily módon több tapasztalatot tudok megismerni, és esetenként felülbírálom azt, hogy valóban szükséges-e a gyógyszeres kezelés, lázcsillapítás, és amennyiben mód van rá, és nincs vészhelyzet,  szívesebben fordulok az alternatív módszerek felé. Nem vagyok egy megrögzött naturista, belátom, hogy vannak esetek, amikor elkerülhetetlen a gyógyszeres kezelés, vagy előnyösebb, gyorsabb, mint a hosszabb lefolyású gyógynövényes kezelés. Viszont vannak esetek, amikor tényleg feleslegesnek tűnik, értelmetlen, sőt esetleg épp károsabb beszedni többféle gyógyszert, mint kivárni, hogy például csökkenjen a hőemelkedés.

Tudnivalók a bárányhimlőről

Zárójel bezárva, vagyis röviden ennyi az elveimről. 🙂

Források, melyeket érdemes elolvasni

További információkat mindenki, akár te is találsz a Google keresőben.

Vajon miért pont FLP network marketing üzletet építs és miért pont most?

Share

About Szeszterke

Nagy Eszter vagyok, az online világban Szeszterke, átlagos jövedelmű embereknek kínálok megoldást, anyagi befektetés nélküli átlagon felüli jövedelemkiegészítésre főként online, de offline is. A magánéletben… nő, anya, feleség, gyermek, alkalmazott, vállalkozó, álmodozó… A munkában... marketing manager, ügyfélszolgálatos, reklámajándék szakértő, közgazdász, pszichológus, román-magyar fordító, weboldalkészítő...
Egészség, Gyerek , ,

2 comments


  1. Ágoston Bíborka

    Mi is túlestünk ezen a gyerekbetegségen, de szerencsére vki ajánlott a Pox Clin habot, és az nagyon sokat segített, mert egyáltalán nem viszkettek tőle a pöttyök és gyorsabban le is száradt. úgyhogy folyamatosan fújkodtuk!

    • Szeszterke

      Köszönöm a tippet. Egyelőre jól viseli a gyermek, de állítólag mikor szárad, jobban fog viszketni. Ha szükséges, kipróbáljuk. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük