Automatizálás FeedBurner

Bár ma már nem lehet az automata email blogértesítőként beszélni róla, sorozatom tizenkilencedik elmeként megemlítem a FeedBurner szolgáltatást, mert számomra még működött, a pszichológia tételek blogomon ezt használtam blogértesítők küldésére. Ide kattintva, elolvashatod, hogy miféle sorozatról beszélek.

FeedBurner egy webes hírcsatorna-kezelő szolgáltató

Feedburner RSSA Feedburner a blogod kiegészítő szolgáltatása, amely nyomon követi azokat az embereket, akik RSS használatával iratkoznak fel a blogodra. Az emberek feliratkoznak az „RSS-hírcsatornádra”, így elolvashatják blogod tartalmát e-mailben, vagy valamilyen program vagy webalkalmazás, például a Feedly online RSS reader segítségével. Ahhoz, hogy emailben olvassák a blogod tartalmát email feliratkozásra van szükség, ami ma még létezik, de 2021 júliustól már nem.

Erről küldtek értesítőt emailben és ezt írják ma 2021.04.26-án az oldalukon: 2021 júliusától a FeedBurner karbantartási üzemmódba lép. A meglévő hírcsatornák továbbra is működni fognak, és a meglévő felhasználók letölthetik a korábbi használati statisztikákat és e-mail feliratkozókat. A felhasználók továbbra is létrehozhatnak új fiókokat és új hírcsatornákat írhatnak. Egyes meglévő funkciókat, például az e-mail-előfizetéseket és a részletes elemzéseket azonban már nem támogatjuk.

Kár, pedig jól működő volt, egyszerű, és ingyenes.

Mi az az RSS, amit kezel a FeedBurner?

Az RSS mozaikszó, a Really Simple Syndication vagy Rich Site Summary rövidítése, vagyis a nagyon egyszerű hírmegosztást jelenti. Bizonyos oldalak RSS feed-et, hírfolyamot használnak, melyekre RSS hírolvasóval fel lehet iratkozni. Ennek előnye, hogy nem kell végiglátogatni minden egyes weboldalt, csupán elég a hírolvasót áttekinteni, ahol látható és olvasható egy új cikk, blog bejegyzés, így egyetlen felületen látható több oldal tartalma. Egy ilyen hírolvasó a FeedBurner.

Manapság nem sokat hallunk róla, pedig még létezik és számodra is hasznos lehet, ha megszokod a használatát, hiszen rengeteg időt spórolhatsz meg azzal, hogy úgy követhetsz sok tartalomszolgáltatót, hogy közben nem kell mindegyik oldalát megnézd, hanem csak arra kattintasz, ami aktuálisan érdekel. A nagy hírmegosztó portálok ezt használják a tartalomszolgáltatásra.

Elnevezés
FeedBurner
Minek nevezik magukat
A FeedBurner egy webes hírcsatorna-kezelő szolgáltató, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy RSS-hírcsatornákat hozzanak létre blogjaikhoz, webhelyeikhez és podcastjaikhoz.
Hírlevélküldő típusa
Nem hírlevélküldő, 2021 júliustól nincs semmilyen email küldő szolgáltatása.
Nyelv
Angol felület.
Link  a bemutató oldalukra
https://feedburner.google.com – Google fiókkal lehet bejelentkezni.
Contactok száma ingyenesen
Nem releváns kérdés.
Kiküldhető e-mailek száma ingyenesen havonta
Nem releváns kérdés.
Van automatizálás az ingyenes csomagban?
Nem releváns kérdés.
Mennyibe kerül 10.000 contact?
Nem releváns kérdés.
Mennyibe kerül 50000 e-mail kiküldése?
Nem releváns kérdés.
Mennyibe kerül az automatizálás lehetősége?
Nem releváns kérdés.
Kezelőfelület használhatósága
Kell hozzá egy kis html ismeret, abban az értelemben, hogy tudnod kell beilleszteni egy html kódot a weboldaladba. Egyetlen egyszer kell csak foglalkozni vele, amikor létrehozod a fiókot (a meglévő Google-fiókoddal is beléphetsz), és hozzárendeled a Feedburnert a blogodhoz. Ezután kapsz egy html kódot, amelyet valahová (pl az oldalsávban egy widgetbe) el kell helyezned – ez egy űrlapot készít, amelyen az érdeklődők feliratkozhatnak a blogértesítőre.
Felhasználási feltételek oldal
Szabad affiliate marketing és multi level marketing (MLM) üzleti modellek népszerűsítésére használni?
Nem releváns kérdés.
WordPress integráció
Nem releváns kérdés.
Contact form 7 integráció
Nem releváns kérdés.
Szegmentálás / szűrés / stb.
Nem releváns kérdés.
Van partnerprogramja?
Nem releváns kérdés.
Mobil app
Nincs
Egyéb megjegyzés
Ha blogot írsz, érdemes kitenni egy RSS feed linket a weboldaladra, mert ha valaki szívesen használja ezt a szolgáltatást, akkor legyen megadva számára a lehetőség, hogy használhassa.
Viszont a Feedburner azonnal elvesztette a varázsát, azzal, hogy nem lehet e-mail feliratkozásra használni, hogy e-mailben értesítsd az érdeklődőidet az új blogbejegyzésekről.

Te, aki ezt most olvasod, kérlek vedd figyelembe, hogy ezt a FeedBurner értékelést 2021 áprilisában írtam, és nem biztos, hogy azóta frissítettem a bejegyzést. Igyekeztem olyan általános dolgokat figyelni, amelyek ritkán változnak, de soha nem lehet előre tudni, hogy mikor érezik egy érdemi fejlesztés, vagy mikor változtatnak stratégiát az ingyenesen felajánlott funkciókkal kapcsolatban, amelyekre fókuszáltam. Ha észreveszel valamilyen változást az itt leírtakhoz képest, kérlek jelezd nekem itt, és javítom. Előre is köszönöm.

Mivel továbbra is érdekel az automatizálás lehetősége, és minden vannak új rendszerek, amelyek érdekessé válnak, további email marketing automatizálási rendszereket is fogok a fenti szempontok szerint elemezni, tervben van néhány összehasonlítás kivitelezése is. Ha te is kíváncsi vagy ezekre, iratkozz fel a blogértesítőre:

Vajon miért pont FLP network marketing üzletet építs és miért pont most?

FELIRATKOZÁS BLOGÉRTESÍTŐRE

Ne maradj le a további weboldalkészítés témájú cikkekről! írd be az adataidat az alábbi mezőkbe és iratkozz fel a blogértesítőre most!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Automatizálás Silihost autoresponder

Időtálló megoldás a Silihost autoresponder, ami az automatizálás sorozatom tizennyolcadik eleme. Ide kattintva, elolvashatod, hogy melyik email marketing rendszerek elemzését...

Close